Osaamista monella sektorilla

Kuskien jutut

Antti Pakalén mestariksi

Nurmijärven urheiluautoilijoita edustavat Antti Pakalén ja kartanlukijansa Mika Rönnberg varmistivat BMW Xtreme Rally-sarjan mestaruuden 5.10 ajetussa päätöskilpailussa Perniössä.

Finaalissa tunteiden vuoristorataa.

Pakalénin kovin vastustaja pisteissä keskeytti kilpailun jo ensimmäiselle erikoiskokeelle. Kun näin kaverit tienposkessa, meni itselläni ajorytmi täysin sekaisin, alkaessani jo juhlia mahdollista mestaruutta, päivittelee Pakalén.

Pari erikoiskoetta myöhemmin oli Pakalénin vuoro olla vaikeuksissa. Erikoiskoe nelosella hypättiin aika rajusti ja alastulossa meni vetoakseli poikki. Hetken matkaa yritimme ”nilkuttaa”, mutta nopeasti totesimme keskeytyksen olevan tosiasia, kertaa tapahtumia Rönnberg.

Kun pisteiden ykkönen ja kakkonen olivat keskeyttäneet, avautui pisteissä kolmantena olevalle mahdollisuus jopa mestaruuteen asti. Kyllä siinä juhlatunnelma muuttui kerralla todella syväksi pettymykseksi, muistelee Pakalén.

Kotimatkalla pettymys kuitenkin vaihtui jälleen iloksi, kun pojat seurasivat netistä kilpailun tuloksia. Kolmantena pisteissä olleen olisi pitänyt voittaa kilpailu ja ajaa jokaiselle erikoiskokeelle pohja-aika, joista myös saa pisteitä. Tässä hän ei onnistunut ja mestaruus kolmen pisteen erolla meidän. Ja taas alkoivat juhlat, hymyilee tyytyväinen Pakalén.

Auto MR-Racing:ltä

Xtreme Rally on kansallinen rallisarja. Sarjassa ajetaan Xtreme sääntöjen mukaisilla BMW e36 325 tyyppisillä autoilla. Autot ovat tiukkojen tekniikkasääntöjen vuoksi lähes identtisiä keskenään. Pakalén on ajanut satunnaisesti muutamia yksittäisiä ralleja eri merkkisillä ja mallisilla autoilla, mutta ei koskaan kokonaista sarjaa. Olen aikaisemmin osallistunut sarjaan ratapuolella, kun ajoin Super 2000 luokkaa. Koko sarjan ajamisessa on se viehätys, että siinä tavoitellaan koko kausi hyvää kokonaistulosta, Pakalén puntaroi. Pakalén alkoi vuosi sitten kiinnostua Xtreme Rally-sarjasta kun MR-Racingin Mika Rönnberg ilmoitti, ettei sarjassa 2012 mukana ollut formulatähti Kimi Räikkösen veli Rami kiireittensä vuoksi aja 2013 ja näin ollen kuskin paikka olisi vapaana. Kiinnostuin välittömästi. Esitin asian yhteistyökumppaneilleni ja kun hekin näyttivät vihreää valoa, oli sarjaan osallistuminen lyöty lukkoon. Totta kai mukana tuli myös lieviä menestyspaineita, koska olihan Rami menestynyt autolla viime kaudella hyvin, muistelee Pakalén.

Mestaruuteen ensiyrittämällä

Kausi alkoi helmikuun alussa ja loppui lokakuun alussa, toki talvi ja kesäkilpailuiden välissä oli muutaman kuukauden tauko. Kausi sujui finaalin keskeytystä lukuun ottamatta aika mukavasti En tosin ennen kauden alkua kuvitellut, että päätyisimme sarjassa mestaruuteen asti. Jäimme ensimmäisessä kilpailussa toiseksi, mutta jo seuraavassa tuli sitten voitto. Sen jälkeen pysyttiin pisteissä ykkösenä koko loppukauden, kertoo Pakalén. Saavutus on loistava kun ottaa huomioon, että sarjassa on mukana kilpailijoita, jotka ovat kolunneet sarjaa jo useamman vuoden. Haluan lähettää suuret kiitokset yhteistyökumppaneille, huollolle ja kannustajille, jotka ovat olleet vauhdissa mukana, sillä ilman heitä tämä ei olisi onnistunut, päättää Pakalén

BMW Xtreme Rally-sarjan loppupisteet Top3.

1 Antti Pakalén / Mika Rönnberg 88 pist
2 Tommi Harju / Sami Brofors 85 pist
3 Teemu Stellberg / Harri Ristimäki 83 pist